Mina böcker: 

 

 (Mina 10 först publicerade böcker.) 

Andra böcker (antologier och faktabok) hittas längst ner på denna sida. 

Allra längst ner på sidan: Min totala bokproduktion!

1. BOK ETT

 25 april 2009 var en märkesdag för mig.  Då publicerade jag denna min debutbok ”BOK ETT”. Man brukar säga att författandet består av 5% inspiration och 95% transpiration. Denna bok är till 95% skriven ur inspiration under en treårsperiod i början på det då nya millenniet. Den skrevs ur lust och inleds:

”Frida ger mig en örfil och knuffar mig utför berget. Medan jag faller funderar jag på vad jag ska ha till frukost.”

Baksidestext: ”Är det en diktsamling? Är det en roman? Är det noveller? Nej, det är ”BOK ETT”! Inget du har läst förut – välkommen till min debut!” Läsaromdöme (Anna-Karin, Stockholm): ”Din bok var väldigt bra! Filosofisk, klok, annorlunda och väldigt utlämnande.”

Titel: BOK ETT       ISBN: 978-91-633-7921-5

Publiceringsdatum: 25 april 2009

Utgiven: vulkan & alla stora Internetbokhandlare (bokus, cdon, adlibris m fl)

 

 

 

OBS! Om du vill se och höra mig läsa ur mina böcker:

  Gå till följande meny överst på denna sida, där jag samlar mina filmer: ”5. Video/Bild”

 

 

2. DIKTER 

Den här boken dök upp helt oplanerat och utan förberedelse. En sen kväll när jag korrekturläste en av mina romaner började det plötsligt forsa ur mig en massa dikter. Allt gick så hastigt att jag knappt hann nedteckna dikterna. När morgonen anlände hade jag skrivit 20 dikter. Dessa 20 enkla rakt-på-sak-dikter bildade bokens grund.  Diktsamlingens baksidestext lyder:

”Varsågod att ta plats i dikttåget! Det färdas varsamt ner i mörka dalgångar och upp till soliga höjder. Genom skönhet och turbulens, genom liv och död. Välkommen att spänna fast säkerhetsbältet. Nu åker vi!”

Titel: DIKTER     ISBN: 978-91-637-6890-3

Publiceringsdatum: 25 maj 2009

Utgiven: vulkan & alla stora Internetbokhandlare (bokus, cdon, adlibris m fl)

 

 

 

3. BLANDNING

 Denna samling inleds med min favoritdikt (bland mina egna texter), ”En spegel” (1984) och avslutas med min favoritnovell, ”Geten” (1994).  Huvuddelen av de mycket skilda texterna (dikter och noveller) skrevs under dessa tio år som också var min mest intensiva författarperiod. Mina första tio år som författare. Det tog lång tid att sammanställa denna bok (hade mycket att välja bland), men glädjande nog blev den klar till slut.  Baksidestexten:

”Varsågod! Här är en godispåse med blandade dikter och flera välsmakande noveller. Sött, surt eller salt – välj själv. Välkommen att hugga in!”

Titel: BLANDNING     ISBN: 678-91-637-6889-7    

Publiceringsdatum: 9 juni 2009

Utgiven: vulkan & alla stora Internetbokhandlare (bokus, cdon, adlibris m fl)

 

 

 

 

 4. Till Pappa

Vissa böcker vill man inte skriva. Endast två år efter min mammas död avslutades också min pappas liv. När sorgen är som störst tyr man sig till det som ligger en närmast. I mitt fall skrivandet. Bokens baksidestext:

”Denna sorgebok innehåller e-mail som jag har skickat till min flickvän vid tiden före och efter min pappas död.”

Bokens 62 e-mail skrevs mellan april och december år 2008. Detta är bokens sista:

”Det var alltid vi tre. Mamma, pappa och jag. En treenighet. Nu är jag ensam kvar. Fri?”

Titel: Till Pappa   ISBN: 978-91-982386-5-5

Publiceringsdatum: 7 september 2009

Utgiven: vulkan

 

 

 

 5. Sarah

Hösten år 1997 berättade ett medium för mig att jag skulle träffa min tvillingsjäl innan millennieskiftet. Hon skulle ha ett speciellt namn. Jag började leta efter kvinnor med det namnet och tre månader innan år 2000 fann jag en sådan kvinna. Denna roman är en väldigt fri tolkning och vildsint fantasi grundad på dessa verkliga händelser. Men detta är sant: Mediet hann dö (ung) innan jag hann fråga henne varför allt gick så fel med det som skulle vara min ”tvillingsjäl”.

Bokens inledning:  ”Det är förmiddagen den första januari år 2000 och jag ser millenniefirandet på teve. ”Man måste släppa det förflutna”, hålls det tal om. Franska Tahiti, Peru och Samoa avslutar.” Baksidestexten: ”Denna roman handlar om bildkonstnären Erik och saknaden efter före detta flickvännen Sarah. Det handlar om tvillingsjälar, sorg, försvinnande och kreativt skapande, men också om underliga och skrämmande händelser.”

Titel: Sarah   ISBN: 978-91-982386-3-1

Publiceringsdatum: 1 januari 2010

Utgiven: vulkan

 

 

6. Andra sidan ån

Detta är min science fiction-roman som jag skrev under ett års intensivt arbete. Ur bokens förord:

”Det började som en dröm en natt i januari 1989 om en man som hölls fången och plågades av en brutal och ondskefull kvinna. Drömmen utspelade sig i en främmande miljö och jag visste redan dagen därpå att detta var stommen till en ny roman.”

”Observera att de följande 275 sidorna samtliga är originalsidor. Allt är skrivet på en Olivetti skrivmaskin under de tre månaderna hösten 1989 och absolut inga ändringar har gjorts sedan dess.”

Titel: Andra sidan ån   ISBN: 978-91-982386-0-0

 Publiceringsdatum: 15 november 2011

Utgiven: vulkan

 

 

7. Det förflutna nuet

Detta är en novell och diktsamling. Första halvan av boken består av kortare noveller huvudsakligen från år 1992 – och några andra från 1980-talet. Andra halvan består av nyare dikter författade sensommaren 2011. Denna samlingsvolym innehåller således äldre noveller och nya dikter; det förflutna nuet.  Ur en av de sista dikterna: ”Livet är precis / där vägen går / Livet är precis / där man sätter sin fot”.

Titel: Det förflutna nuet   ISBN: 978-91-982386-1-7

Publiceringsdatum: 25 november 2011

Utgiven: vulkan 

 

 

 

 8. Sångtexter

Ur bokens förord: ”Jag var 11 år när jag gjorde min första låt.” ”Några år tidigare hade jag sett Beatles på TV för första gången” ”Jag skolkade från de flesta lektioner och lärde mig ackord på egen hand.”

Läs hela förordet här:   Förord-Sångtexter-PDF

Titel: Sångtexter   ISBN: 978-91-982386-4-8

Publiceringsdatum: 15 december 2011

Utgiven: vulkan

 

 

 

9. Vad?

Samma dag som jag fyllde 50 år (i december 2007) satte jag också punkt för ett gigantiskt litterärt kraftprov på 3000 sidor som jag arbetat med sedan i mars år 2004. (Ännu opublicerat.) Denna punkt ansåg jag även vara en avslutning på hela mitt författarskap. En dryg månad senare reste jag för andra gången till Indien. Där började jag skriva igen och fortsatte sedan någon månad efter hemkomsten till Sverige. Och detta blev denna bok – ett litterärt extranummer – som är skriven i samma stil som mitt 3000-sidorsverk; dagbok, dikter och lite bilder.

Titel: Vad?   ISBN: 978-91-982386-6-2

Publiceringsdatum: 31 december 2011

Utgiven: vulkan

 

 

 

10. Djävulen på besök 

”Djävulen kliver in genom min ytterdörr och säger:  – Idag börjar sista året på jorden. Följ med mig, innan det är för sent!” Så inleds denna moderna Faustliknande äventyrsroman som jag hade planerat att skriva när jag gått i pension, om 10-15 år. Tänkte att jag skulle ha mer tid då. Men, historien tog ett strupgrepp på mig och krävde att födas fram i undergångens år 2012. Sagt och gjort, så fick det bli. Detta är min sista roman.

Titel: Djävulen på besök    (ISBN: 978-91-980863-4-8)

Publiceringsdatum: 21 december 2012

Utgiven: vulkan & alla stora Internetbokhandlare (bokus, cdon, adlibris m fl)

 

 

 

11. PORTEN

Denna mycket korta och impulsiva diktsamling består av en dikt skriven i maj år 2014 och fyra i slutet av år 2014 – alla i samma fyrradiga format. Innehåller även flera fina bilder. Jag presenterar boken på vulkans hemsida på följande vis: ”En diktsamling. Mystik, miljarder år, nuet, en port, uppbrott i ljus, vänner, hemresa och skön evighet.” I början av år 2015 låg denna bok ”PORTEN” på vulkans bokförsäljningslista – som nummer ett! :)

Titel: PORTEN   (ISBN: 978-91-982386-2-4)

Publiceringsdatum: 31 december 2014

Utgiven: vulkan & alla stora Internetbokhandlare (bokus, cdon, adlibris m fl)

 

 

 

12. VATTENSPEGEL

Denna diktsamling med urval från dikter jag skrivit under mer än 30 års tid sammanställde jag under en  kreativ explosionshelg i januari 2015. Vattenspegel är ett poetiskt smörgåsbord med alla upptänkliga former av poesi. Här finns verkligen något för alla! Det är min poetiska höjdpunkt och min sista bok! (Återstår flera ännu opublicerade böcker.) Genom denna diktsamling är mitt författarskap fulländat. Baksidestexten lyder: ”Äventyr, skönhet, mörker, lust och liv! Ett härligt urval från mina samtliga dikter!” Varsågoda!

Titel: VATTENSPEGEL   (ISBN: 978-91-637-8158-2)

Publiceringsdatum: 25 april 2015

Utgiven: Vulkan & alla stora Internetbokhandlare (bokus, cdon, adlibris m fl)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedan följer böcker där jag inte är ensam författare. En faktabok där jag är medförfattare och sex antologier.

 

 

 

Boken om Skyddsvärnet

Skyddsvärnet är en förening som funnits sedan år 1910.

Man hjälper huvudsakligen fängelsedömda ut i samhället igen.

I slutet av 1990-talet gjorde jag det faktamässiga grundarbetet

till denna bok, som beskriver Skyddsvärnet i Stockholm.

Boken publicerades den 10 maj 2010.

 

 

 

 

 

 

ANTOLOGIER:

 

181 dikter till Tranströmer

10 december 2011 fick den svenska poeten Tomas Tranströmer

Nobelpriset i litteratur.

Samma dag publicerade Sveriges största poesisajt, Poeter.se, en antologi

med utvalda dikter för att hylla Tranströmer.

Min dikt blev en av de utvalda vilket gjorde mig mycket stolt och glad.

Här är min dikt:

 

 

Allt är inte Svart Vitt

          

År 2019 ges en poesiantologi ut av Tolvnitton Förlag med titeln ”Allt är inte Svart Vitt”.

Detta är en antologi med inspiration från existentialismens grundfrågeställningar av författare från Sveriges största poesisajt poeter.se. Jag är glad att jag för andra gången får en av mina dikter utvald till en antologi. Här är min dikt ”Bergets översta topp” från bokens sida 141:

Ångest – en poesiantologi om starka känslor

Ångest-Antologin publiceras 15 juni 2020 av poeter.se och för tredje gången är en av mina dikter utvalda i konkurrens med tiotusentals andra poeter på Sveriges största poesisajt; poeter.se.

I pressmeddelandet till den 210 sidor långa boken skriver man:

I denna antologi finner vi människans starkaste känslor: Ångest! Poesin och prosapoesin vi möter i de
följande sidorna spänner över hela ångestens spektrum. Från existentiell ångest och klimatångest till
dödsångest och vardagsoro. Vi finner dikter som försöker beskriva känslan i ovanliga metaforer och andra
som berättar vilka bilder och upplevelser som triggar våra rädslor och våndor.
I vår tid har dagens forskning påvisat att kultur, konst och poesi har en positiv effekt på vår hälsa.
Människan mår faktiskt bättre av kultur. Kulturupplevelser kan ge nya perspektiv och utmaningar och
därmed bidra till ett djupare livsinnehåll och en känsla av sammanhang. Kultur kan fungera som en viktig
friskvårdsfaktor i olika slag av hälsofrämjande arbete. Kultur stärker det friska i människan!

Här är min dikt från sidan 35:

 

 

 

Poesi på en dag 2011 

 

12 november 2011 kunde man på Författares Bokmaskin i Stockholm

lämna in sin dikt vid lunch och få den i boktryck till kvällen.

I denna antologi samsas jag gladeligen med 140 andra poeters dikter.

Här är mitt bidrag:

Poesi på en dag 2012

Även år 2012 anordnade Författares Bokmaskin på S:t Eriksgatan 10

ett ”Poesi på en dag”-event.

10 november 2012, med uppläsning och en härlig fest på kvällen.

Detta är mitt bidrag:

Här läser jag dikten från scen (fotograf: Lars Oldenburg):

 

Poesi på en dag 2018

     

 

Poesi på en dag 2019

     

9 november 2019 är det dags för årets Poesi på en dag-event på Författares Bokmaskin på S:t Eriksgatan 10. Här har man skapat bokantologier sedan 1972, där vem som helst får med sin (helt ocensurerade) dikt i boken som ges ut gratis till alla som deltager. Under kvällen kan man läsa sin dikt från scenen. Här är min dikt och bilder på mitt scenframträdande. (Jag gör V-tecknet dels efter rungande applåder, dels eftersom detta kan vara mitt allra sista framträdande på en poesiscen. Musiken väntar och pockar på! Fotograf är musikern Johan Arremo.) En härlig kväll med underbar stämning och massa bra poesi!

      

Se videon här!

 

 

 

 

 

 

 

 

Min totala bokproduktion :

Total Bokproduktion – OKT 2019